De verhoging van het maximum gewicht is gewenst omdat deze bestelauto’s door de batterijen veel zwaarder worden. Wanneer de grens van 3500 kg gehandhaafd zou worden, zou dit ten koste gaan van veel laadgewicht. Het Europees Parlement herkende dit dilemma en heeft daarom nu ingestemd met het toestaan van een hoger maximaal totaal gewicht van de bestelauto.
In Nederland is er voor deze auto’s al een uitzonderingspositie gecreëerd maar die loopt op 1 juli af. Het is nog onduidelijk of de nieuwe regelgeving dan al in de wet is vastgelegd of dat er nog een uitzonderingspositie blijft.
Een andere versoepeling die het Europees Parlement wil, is dat 17 jarigen die een rijbewijs hebben al zonder begeleiding met deze bedrijfsauto’s mogen rijden. Ook dit moet echter eerst in nationale wetgeving worden vastgelegd.

Bron: Cumela

Ook interessant

Wanneer mag je subsidie aanvragen voor het T-rijbewijs?

Met een van de opleidingen binnen Groen, Grond en Infra leiden we jonge mensen op voor een mooie baan in onze sector. De sociale partners...

Lees verder

Vragen over veiligheid op de bouwplaats? Stel ze aan Chris van Veldhuizen!

Chris van Veldhuizen is voorzitter van HZC, de vakbond voor machinisten en machinegebonden personeel. Vakblad de Loonwerker interviewt hem voor de rubriek ‘Door de ogen van’. 

Lees verder

Voorkom een ziekte door een tekenbeet

Wanneer de lentezon weer heerlijk schijnt en de bloemen en bomen volop in bloei staan, wordt helaas de teek ook weer actief. Wie in onze...

Lees verder